Rasco-Clemco

Het is een vraag die wij regelmatig krijgen: Wat is het verschil tussen Airless en Airmix verfspuiten? In deze blog geven wij antwoord op deze vraag. Om u als professional verder te helpen.

Airless verfspuittechniek

Bij de Airless verfspuittechniek wordt de verf of lak onder een zeer hoge druk door een kleine spuittip geperst. De verf of lak wordt in allemaal kleine deeltjes uit elkaar geslagen. Hierdoor is de verf of lak heel fijn verneveld. Er ontstaat bij deze techniek geen mengsel van lucht en materiaal, wat wel bij luchtspuiten het geval is. Er wordt bij Airless alleen materiaal verneveld.

Een groot voordel wat u zult ervaren bij Airless verfspuiten is dat u op hoge snelheid de verf of lak kunt aanbrengen. Hiernaast kunt u gemakkelijk veel laagdikte aanbrengen. Een ander pluspunt is dat u de Airless pomp gemakkelijk voor verschillende projecten kunt inzetten.

Airmix verfspuittechniek

De Airmix verfspuittechniek werkt bijna hetzelfde als de Airless techniek. Wij begrijpen daarom ook goed de verwarring tussen beide technieken. Maar is wel degelijk één verschil.

Zo wordt er bij Airmix verfspuittechniek ook gebruik gemaakt van perslucht. Met Airmix werkt u met een lagere druk dan bij Airless. Er wordt perslucht bij de luchtkap toegevoegd waardoor er een fijnere verneveling ontstaat. Met een nog mooiere finish. Hiernaast is de Airmix zeer geschikt voor het verwerken van grote hoeveelheden verf of lak. Perfect voor bedrijven die snel te werk willen gaan en een mooie afwerking willen hebben.

Andere verschillen

We zullen nog wat meer verschillen voor u op een rijtje zetten:

  • De Airless heeft een hogere productiesnelheid in vergelijking tot Airmix.
  • Airmix heeft een hogere spuitefficiency dan de Airless. Bij de Airmix is dit tussen de 40 en 60%. Bij de Airless tussen de 35 en 50%. Door vernieuwde fine finish Airless tips komt dit echter steeds dichter bij elkaar te liggen.
  • Airmix heeft een hoger finish dan de Airless.

Advies

Wilt u graag persoonlijk advies of heeft u nog een vraag over Airless of Airmix verfspuiten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Video