Rasco-Clemco

Luchtgommen

Luchtgommen biedt de oplossing voor het snel en effectief verwijderen van verf en waslagen zonder de ondergrond te beschadigen. Dit geldt ook voor moeilijk bereikbare plekken zoals hoeken en gaten. Door deze techniek heeft u het beste en snelste resultaat met de minste inspanning. Doordat er met luchtgommen veel minder materiaal wordt gebruikt dan bij zandstralen, is de techniek ook economischer. De naam luchtgommen is afkomstig van het Franse Aerogommeuse.

Hoe werkt het?

Het luchtgommen wordt in de praktijk met zeer fijne straalmiddelen zoals Garnet 200 / 350 mesh uitgevoerd. De praktijk wijst uit dat wanneer straalkorrels door een dunne nozzle geperst wordt, er een agressievere inslag ontstaat op de ondergrond. Met luchtgommen wordt gebruik gemaakt van een zeer lage druk in combinatie met een grote nozzle. De straalkorrel krijgt dan een andere flow wat zorgt voor een “gommend” effect zonder inslag. Hieronder enkele andere tips die het resultaat positief beïnvloeden.

Bij luchtgommen is de positie van het pistool tot de ondergrond is belangrijk. Wanneer u het pistool wat schuin positioneert, hebben de straalkorrels geen rechte inslag, maar een meer schrapend effect wat uw ondergrond ten goede komt.
Een licht draaiende beweging met het pistool geeft een draaiing wat de hoek van inslag ook positief beïnvloed. Met name bij het luchtgommen van hout en gevelreiniging geeft dit een aanzienlijk verschil.

Drie kenmerken die de techniek luchtgommen kenmerkt:

  • Een constant en exacte dosering van straalmiddel

Een constante aanvoering van dezelfde hoeveelheid straalmiddel is erg belangrijk. Zo creëert u de mooiste afwerking op het materiaal. 

  • Werk met beleid

Aan de hand van de ondergrond die u gaat stralen bepaald u de straaldruk. Zorg dat de druk bij gevoelig materialen niet hoger is dan 2 bar.

  • Kies het juiste straalmiddel

Vaak kunt u het beste werk met een fijn straalmiddel voor de mooiste afwerking bij luchtgommen. Uiteraard kunt u ook advies krijgen vanuit ons team hierover. Wij geven u graag persoonlijk advies.

 

IBIX Problaster 9

Ibix 9 Geschikt voor luchtgommen en klein mobiel straalwerk.

De IBIX Problaster 9 straalketel weegt slechts 12 kilogram en is zeer geschikt om mobiel klein straalwerk uit te voeren. De IBIX straalketels zijn ook perfect voor het “luchtgommen”.

Toepassingen:

  • Het reinigen van gevels op kleine schaal
  • Mobiel stofvrij straalwerkzaamheden in de industrie
  • Verwijderen verf- en waslagen van hout en meubels
  • Mobiel verwijderen van graffiti
  • Ontroest en ontlakken van staal
  • Luchtgommen
  • Ook met natwaskop leverbaar