Rasco-Clemco

Straalinstallaties

Oppervlaktebehandeling wordt gedefinieerd als “het reinigen of behandelen van het metaaloppervlak  vóór het aanbrengen van een coating”. In de praktijk omhelst oppervlaktebehandeling een groot aantal dingen, die onder deze term vallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwijderen van walshuid, roest, koperslak of andere aantastingen aan het oppervlak. Ook het creëren van een profiel aan het metaaloppervlak valt onder oppervlaktebehandeling. Op deze manier ontstaat er een goede hechtingslaag tussen het object en de coating die erop aangebracht wordt.

Wat verstaan we onder stralen?
Uw product van staal, maar ook overige materialen (staal, aluminium, kunststof, glas, graniet, hout en roest-vast-staal/RVS) kunnen worden gestraald. Bij Strabeko gebeurt dit door het beschieten van het oppervlak met staalkorrels. Met deze korrels worden walshuid, oude verfresten en roest eenvoudig en efficiënt verwijderd. Er ontstaat een ideaal gereinigd oppervlak waardoor binnen enkele uren een volgende behandeling aansluitend kan worden uitgevoerd. Roestvorming is hiermee uitgesloten en corrosiewering gewaarborgd.

Waarom een straalinstallatie?

Bij het stralen komt er veel stofvrij. Dit vraagt om straalinstallaties waardoor u op een verantwoorde manier te werk kan gaan. Van mobiele straalgrit opzuigsystemen tot aan straalcabines bij Rasco-Clemco bent u aan het juiste adres. Zo kunt u veilig en verantwoord aan de slag.

Stofafzuiging stralen

Greep uit ons assortiment stofafzuiging 

Voor stofafzuiging tijdens het stralen of metalliseren, bieden wij een compleet pakket aan ontstoffingsfilters. Deze patronenfilters zijn leverbaar vanaf 6.000 t/m 20.000 M3. Zowel mobiel als stationair verkrijgbaar, ook hebben wij diverse units in de verhuur met bijbehorende afzuigslangen. Daarnaast zijn standaard units leverbaar, maar ook maatwerk is mogelijk.

Stofafzuiging is cruciaal

Stofafzuiging is van cruciaal belang bij straalinstallaties. Rondhangend stof is namelijk schadelijk voor de gezondheid en kan beschadiging en slijtage aan apparatuur veroorzaken. Daarnaast zorgt stofafzuiging dat de kans op brand en explosies significant vermindert. Stofafzuiging is daarom belangrijk voor het garanderen van een veilige werkomgeving.