Rasco-Clemco

2K complete spuitinstallaties

waarom 2K spuitinstallaties?

Voor producten met een zeer korte potlife( uithardingsproces 3- 10 minuten) zijn speciale 2K airless-installaties ontwikkeld. De basis-componenten en de verharder worden niet gemengd voor het spuiten, maar worden tijdens het verfpompen in de statische mengers gemengd. De basis en verharderpomp kunnen worden aangedreven door één motor.

Het belangrijkste gedeelte van een tweecomponenten airless-pomp is de statische menger. Een perfecte menging is absoluut vereist, anders vindt er geen volledige doorharding plaats en is het gevolg een korte levensduur van de verf.

Voor diverse verftypen zijn mengers verkrijgbaar. De montage kunnen wij hiervan regelen voor u. Er zijn ook combinaties van tweecomponenten met verwarmingselementen.

Graco XM PFP

Greep uit ons assortiment Graco XM PFP

De Graco XM PFP is ontworpen voor het aanbrengen van epoxy brandwerende coatings en is het eerste en enige systeem dat ATEX- en IECEx-gecertificeerd is voor gebruik in een explosieve omgeving;het is geschikt voor zowel elektrische als de mechanische constructies.

Kenmerken

  • Op gewicht gebaseerde werking voor een snelle, gemakkelijke gegarandeerde mengverhouding (binnen +/- 5%)
  • Bespaar tijd met snelle controle van de mengverhouding – minder dan 90 seconden
  • Consistente temperatuurregeling, korte opstarttijd dankzij het krachtige verwarmingssysteem
  • Eenvoudig te gebruiken bedieningselementen en gegevensrapportering
  • Zorgt voor een nauwkeurige menging met de juiste mengverhouding om materiaalverspilling te verminderen, geschikt voor tweecomponentenmaterialen met verhoudingen van 1:1 tot 10:1