Rasco-Clemco

Airmix verfspuiten

Hierbij geven wij u graag wat meer informatie over de techniek van Airmix verfspuiten.  Airmix verfspuiten is een combinatie van Airless en conventioneel spuiten. Met een relatief lage druk (80 bar) is het mogelijk te spuiten. De Airmix verfspuittechniek werkt bijna hetzelfde als de Airless techniek. Wij begrijpen daarom ook goed de verwarring tussen beide technieken. Maar is wel degelijk één verschil.

Zo wordt er bij Airmix verfspuittechniek ook gebruik gemaakt van perslucht. Met Airmix werkt u met een lagere druk dan bij Airless. Er wordt perslucht bij de luchtkap toegevoegd waardoor er een fijnere verneveling ontstaat. Met een nog mooiere finish. Hiernaast is de Airmix zeer geschikt voor het verwerken van grote hoeveelheden verf of lak. Perfect voor bedrijven die snel te werk willen gaan en een mooie afwerking willen hebben. Bij de Airmix techniek werkt u op een lager werktempo waardoor u geen last heeft van zakkers.

De hoeveelheid verf die per tijdseenheid uit de nozzle komt ligt iets lager en de verneveling is fijner. De te spuiten laagdikte kan hierdoor nauwkeuriger bereikt worden. Hierdoor vermindert het werktempo nauwelijks ten opzichte van het Airless spuiten.

Binks Trophy AA4400 Airmix verfspuitpistool

Greep uit ons assortiment de Binks Trophy AA4400 Airmix

Zowel met vaste nozzle alsook met omkeernozzle leverbaar, voor het makkelijk schoonmaken van de sproeiertip.

Tip: gebruik het Binks Trophy AA4400 Airmix verfspuitpistool in combinatie met onze verwarmbare slang om bij lagere drukken toch viskeuze coatings te verspuiten.

Deze pistolen zijn ook prima te combineren met onze elektrische verfpompen met de daarbij behorende aircoat compressor.